Kierunek / Miejsce:
Termin wyjazdu:
Opinia:
Podpis:
Kierunek / Miejsce: Teneryfa
Termin wyjazdu: październik 2017
Opinia:

Dzień dobry Pani Lidio,

Chciałabym serdecznie podziękować za pomoc przy organizacji wyjazdu na Teneryfę. Wyjazd przebiegł zgodnie z założeniami wszyscy pracownicy byli zadowoleni.

Podpis:

Hays, Karolina Ś.

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Armenia
Termin wyjazdu: 21-26.09.2017
Opinia:

Witam Pani Agnieszko,

Dziękujemy za Armenię. Za organizację oraz atmosferę, która była również Pani wielką zasługą.

Podpis:

Multiagencja CONDITOTR/ Agnieszka J.

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Anglia/ Walia
Termin wyjazdu: 29.07-15.08.2017
Opinia:

Wyjazd był bardzo udany. Brytania i Walia są po prostu piękne i urzekają jakimś niepowtarzalnym klimatem. Dzięki tej wyprawie poczuliśmy prawdziwy klimat Anglii, właśnie tej prowincjonalnej, prawdziwej! Teraz wiemy jak tam jest pięknie!:) Wszystkim napotkanym znajomym i nieznajomym opowiadamy jak było! ;) Na sam koniec, bardzo uprzejmie dziękuję za perfekcyjną organizację i wsparcie.

Podpis:

Ryszard R. z rodziną

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Francja/Lazurowe Wybrzeże
Termin wyjazdu: 25-27.05.2017
Opinia:

Drogie Panie,

Jeszcze raz, tym razem bezpośrednio , chcieliśmy Paniom podziękować za organizację całego wyjazdu.
Było perfekcyjnie ale i przede wszystkim bardzo miło.
Pani Dominika potwierdziła wcześniejszą opinię i rekomendację – była świetna .
Pani Ania zawsze dostępna i elastyczna wobec naszych oczekiwań.

Dziękujemy i pozostajemy w kontakcie 😊

Podpis:

M. M.

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Francja/ Paryż
Termin wyjazdu: 07-09.04.2017
Opinia:

Pani Aniu,

Grupa jest ZACHWYCONA!

Wszystkim bardzo się podobało, organizacja, przewodniczka (wszyscy ją bardzo chwalą!), atrakcje, wszystko było po prostu super 😊

Dziękujemy bardzo za wszystko i myślę, że jeśli w przyszłości będziemy organizowali wyjazd to na pewno w pierwszej kolejności zwrócę się do Travel Experience 😊

Podpis:

Iwona Fac - firma TAX CARE

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Włochy - Wenecja
Termin wyjazdu: 30.03 - 01.04.2017
Opinia:

Witam Pani Agnieszko,
Wyjazd bardzo udany, zwłaszcza że dopisała fantastyczna pogoda.
Panie przewodniczki skrupulatnie realizowały plan. Niektóre miejsca (np. Burano) były tak urokliwe, że chciałoby się zostać nieco dłużej.
Co do jedzenia to faktycznie wszystkiego było naprawdę dużo, a wszystko tak pyszne, że ciężko było sobie odmówić.

Podpis:

Magdalena Kałuzińska - firma MM CARS

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Włochy/ Sycylia
Termin wyjazdu: 06-09.10.2016
Opinia:

Dzień dobry,
Wszyscy są bardzo zadowoleni z wyjazdu.
Miejsca – świetnie wybrane jak na nasze potrzeby, o dobrym standardzie.
Wyżywienie – nie do przejedzenia ! Pyszne i dużo. Bardzo się wszyscy starali, szczególnie w agroturystyce, bo restauracja – wiadomo, profesjonalizm, ale co te kobiety z agroturystyki wyczyniały :)
Transport – bardzo dobrze zorganizowany i wygodny.
Widoki – zapierające dech, mimo, że pogoda nie dala nam szansy zdobycia Etny.

Podpis:

Monika Kocambasi, Sonova

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Malta
Termin wyjazdu: 03-07.08.2016
Opinia:

Wycieczka na Maltę była strzałem w 10  St. Julian’s było wręcz przeznaczone dla nas, wszystko w zasięgu ręki – kluby, restauracje poza przygotowanymi atrakcjami zwiedziliśmy także Blue Grotto (rejs łódką po jaskiniach), Masraxlokk a także objazdowo inne miasta 
Największą frajdą okazał się katamaran!!!! Jedzenie pyszne, atmosfera fajna i przede wszystkim dużo miejsca  każdy znalazł swój kąt, aby się poopalać  pogoda oczywiście sprzyjała przez cały wyjazd 

Podpis:

Magdalena Zadrożna/ firma Pirells Innovative

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Włochy/ Cavalece/ Hotel Veronza
Termin wyjazdu: 13-20.02.2016
Opinia:

Witam serdecznie
Chcielibyśmy podziękować za bardzo udany wyjazd.Wszystko było jak należy: hotel,okolica,warunki narciarskie.
Intruktorzy fantastyczni,bardzo profesjonalne podejście do dzieci nie tylko na stoku,ale w godzinach po południowych również.Wszyscy byli zachwyceni.

Podpis:

Paweł Ziomek

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Uttendorf - Austria
Termin wyjazdu: 30.01-06.02.2016
Opinia:

Było (właśnie niestety było) CUDOWNIE!
Jesteśmy oczarowani miejscem i wypoczęci baaardzo.
Artur i Piotr - niesamowicie podkręcali atmosferę.

Podpis:

Agnieszka Kowalczuk - Korzeniewska

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Węgry - Eger
Termin wyjazdu: 16-19.07.2015
Opinia:

To był pierwszy zagraniczny wyjazd firmowy, zorganizowany we współpracy z biurem podróży. Na TRAVEL EXPERIENCE trafiliśmy przypadkiem, przeglądając strony internetowe biur, ich oferty i opinie klientów. Zależało nam na niestandardowej ofercie, dostosowanej w 100% do naszych potrzeb. Duże, sieciowe biura podróży nie były nam w stanie tego zapewnić, oferując szablonowe wyjazdy ze swoich ofert. Dlatego od początku wiedzieliśmy, że nawiążemy współpracę z mniejszym, za to elastycznym biurem, z którym spokojnie ustalimy szczegóły interesującego nas harmonogramu wyjazdu. I takim partnerem okazało się właśnie TRAVEL EXPERIENCE.
Raz jeszcze dziękujemy TRAVEL EXPERIENCE za wspaniałą organizację naszego wyjazdu i polecamy wszsytkim, którzy marzą o nietuzinkowej wyprawie firmowej czy prywatnej, współpracę z tym biurem. Niezapomniane wrażenia gwarantowane :)

Podpis:

zespół firmy PSO Sp. z o.o.

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Meksyk
Termin wyjazdu: 08-19.11.2015
Opinia:

Witam Pani Halino,

Dziękujemy raz jeszcze za wspaniałą organizację. Bawiliśmy się znakomicie.

Podpis:

Marta Tillmann - FOX International Channels Polska

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Włochy/Rzym
Termin wyjazdu: 20-22.11.2015
Opinia:

Witam,
Wyjazd udany.
Pogoda mogłaby być trochę lepsza, ale nie ma co narzekać.
Organizacyjne wszystko super- transport, hotel, przewodniczka i restauracje (bardzo dobry wybór).

Pamiątki kupione i wszystkie uczestniczki zadowolone!

Dziękujemy!

Podpis:

Joanna Łuczaj - firma CHRYSO

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Włochy/Rzym
Termin wyjazdu: 19-22.10.2015
Opinia:

Wyjazd jak najbardziej udany, Rzym zachwycił nas wszystkich. Wiem,że jeszcze kiedyś trzeba tam wrócic ;)
Jeśli chodzi o oragnizację to rewelacja za co bardzo dziekujemy :) Przewodniczka super, fajny kontakt i chęc pomocy. Naprawdę jestesmy szczesliwi i zadowoleni .

Podpis:

Adam Wawrzyńczyk

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Włochy/ Rzym
Termin wyjazdu: 19-22.10.2015
Opinia:

Wyjazd jak najbardziej udany, Rzym zachwycił nas wszystkich. Wiem,że jeszcze kiedyś trzeba tam wrócic ;)
Jeśli chodzi o oragnizację to rewelacja za co bardzo dziekujemy :) Przewodniczka super, fajny kontakt i chęc pomocy. Naprawdę jestesmy szczesliwi i zadowoleni .

Podpis:

Adam Wawrzyńczyk

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Gran Canaria
Termin wyjazdu: 13-20.10.2015
Opinia:

Super profesjonalni pracownicy:Małgosia,Agnieszka,Michał i Kamil!!!!!!!

Podpis:

Sylwek

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Austria/Uttendorf
Termin wyjazdu: 24-31.01.2015
Opinia:

To były już kolejne (drugie) nasze ferie z TE i było SUPER. Dzieciaki poczyniły bardzo duży postęp w jeździe na nartach a to dzięki wspaniałej kadrze instruktorów, którzy na stoku ale i poza nim wykazywali się dużą dbałością o zapewnienie aktywnego spędzenia czasu naszych dzieciaków.
Już czekamy na następny wspólny wyjazd :)

Podpis:

Mariusz, Gosia, Maciej i Ola

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Austria/Uttendorf
Termin wyjazdu: 17-24.01.2015
Opinia:

Witam Pani Agnieszko,

Wrażenia z wyjazdu bardzo pozytywne, cudne widoki i pyszne jedzenie, a dzięki dużej liczbie godzin jazdy z instruktorem dzieci zrobiły duże postępy.

Podpis:

Kasia, Krzysztof, Karolinka i Oleńka

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Austria/Uttendorf
Termin wyjazdu: 17-24.01.2015
Opinia:

Witam Pani Agnieszko,

Wrażenia z wyjazdu bardzo pozytywne, cudne widoki i pyszne jedzenie, a dzięki dużej liczbie godzin jazdy z instruktorem dzieci zrobiły duże postępy.

Podpis:

Misiak Krzysztof

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Austria/Uttendorf
Termin wyjazdu: 24-31.01.2015
Opinia:

Idealny pomysł na ferie z dziećmi. Zorganizowane w ten sposób, że zarówno dzieci jak i dorośli się nie nudzili, a nawet mieli okazje się trochę za sobą stęsknić;-) Zajęcia z instruktorami na tyle profesjonalne, że dzieciaki nawet nie zauważyły, że się czegoś nauczyły. Hotel z bardzo tolerancyjną i cierpliwą obsługą oraz jedzeniem dopasowanym do potrzeb większości gości. Basen, sauna i ściana wspinaczkowa były dopełnieniem wspaniałego wypoczynku. Serdecznie polecam!

Podpis:

S.M.J.J. Moskal

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Austria/Uttendorf
Termin wyjazdu: 17-23.01.2015
Opinia:

Właśnie wróciliśmy z wakacji i chciałam się podzielić wrażeniami. Wyjazd przerósł nasze oczekiwania, naprawdę było super. Sam hotel, jego usytuowanie, jedzenie. Szczególnie chciałabym wyróżnić instruktorów, którzy opiekowali się naszymi pociechami. Bardzo zgrana grupa, zaangażowana, profesjonalna i z podejściem do dzieci. My akurat największy kontakt mieliśmy z Panią Anią, która jest osobą bardzo sympatyczną z poczuciem humoru i moja córka była nią zachwycona, zresztą tak jak i ja.

Na pewno będę polecać Państwa biuro znajomym.

Podpis:

Magda Tokarczyk

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Austria/ Uttendorf
Termin wyjazdu: 23.01-31.01.2015
Opinia:

Idealny pomysł na ferie z dziećmi. Zorganizowane w ten sposób, że zarówno dzieci jak i dorośli się nie nudzili, a nawet mieli okazje się trochę za sobą stęsknić;-) Zajęcia z instruktorami na tyle profesjonalne, że dzieciaki nawet nie zauważyły, że się czegoś nauczyły. Hotel z bardzo tolerancyjną i cierpliwą obsługą oraz jedzeniem dopasowanym do potrzeb większości gości. Basen, sauna i ściana wspinaczkowa były dopełnieniem wspaniałego wypoczynku. Serdecznie polecam!

Podpis:

S.M.J.J. Moskal

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Austria/ Uttendorf
Termin wyjazdu: 17-23.01.2015
Opinia:

Witam Pani Agnieszko,
Chciałam w imieniu wszystkich podziękować za naprawdę udany tydzień w Austrii.

Miejsce godne polecania, miła obsługa, świetni instruktorzy, dobra kuchnia i przede wszystkim niesamowite widoki (przy dobrej pogodzie ;-))

Podpis:

Agnieszka Szostek

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Austria Uttendorf
Termin wyjazdu: 23.01-31.01.2015
Opinia:

Juz po raz drugi z TE zatem mówi samo za siebie. Swietni instruktorzy, swietny hotel, swietna obsługa i zaangazowanie organizatorów. Jedyna rzecz za którą byłabym nawet skłonna więcej zapłacić to jakość lunchy - pozostałe posiłki full wypas na szczęście nadrabiały lunche.

Podpis:

Ania Milczarek

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Austria Uttendorf
Termin wyjazdu: luty 2014
Opinia:

Doskonały, aktywny wyjazd narciarski. Przyjacielska i miła atmosfera. Warunki, jedzenie, obsługa, opieka na najwyższym poziomie. Instruktorzy narciarscy dla dzieci bardzo mili, kompetentni, opiekuńczy. Polecamy serdecznie to biuro podróży.

Podpis:

Laura Mierzyńska

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Madrid, Spain
Termin wyjazdu: 21-25.10.2013
Opinia:

Witam, Polecam biuro podróży TRAVEL EXPERIENCE!! Wycieczka w pełni udana. Zarówno transfer na lotnisko jak i z lotniska przebiegł sprawnie, płynnie. Loty: Berlin -> Madrid, Madrid -> Berlin z przewoźnikiem EasyJet również przebiegły bardzo płynnie, najważniejsze bez opóźnień. Hostel Panizo, w którym nocowałem wraz z 2 kolegami na plus! Hostel przyjmuje zazwyczaj tylko opłatę za pierwszą noc , resztę należy uiścić na miejscu, na recepcji. Dzięki profesjonalnej obsłudze biura podróży TRAVEL EXPERIENCE, nie było to konieczne. Wszystko zostało rozwiązane po stornie biura. (bardzo przydatne) Z naszej strony ważnym punktem wyjazdu było to, by cały wyjazd był spięty i możliwy do rozliczenia w zakładzie pracy. Biuro podróży TRAVEL EXPERIENCE stanęło na wysokości zadania. Wraz z kolegami jesteśmy bardzo zadowoleni z wyjazdu!!! W przyszłym roku na pewno skorzystamy z ich usług!! Pozdrawiam!!

Podpis:

Damian Bartoszewski

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Turcja
Termin wyjazdu: lipiec 2013
Opinia:

Pani Lidio Chciałabym bardzo gorąco podziękować Pani za nasze tegoroczne wakacje. Wyjazd udał się nam w 100%. Było naprawdę wspaniale. Hotel bardzo fajny. Mogę z czystym sumieniem polecić ten hotel innym turystom. Transport bezproblemowy. Wszystko o czasie żadnych opóźnień. Jedyny mankament to ograniczenia w znajomości języków. Turcy w specyficzny sposób rozmawiają po angielsku ale w tym hotelu rozumiano nawet i po Polsku.

Podpis:

Katarzyna Lądyczkowska

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Meksyk, Kuba, Jamajka, Dominikana, DOMINIKA
Termin wyjazdu: styczeń-marzec 2013
Opinia:

Dominica część III – Coulibistrie – duży hotel (15 domków 2 osobowych) był centrum wypadowym do zwiedzania kolejnej części wyspy. Webster pokazał nam kolejne cuda. Podglądaliśmy endemiczne papugi, moczyliśmy w naturalnym SPA utworzonym z wodospadów, gdzie jeden jest zimny a drugi gorący, „snorkowaliśmy” w niesamowitych wodach Szampańskiej Plaży. Trzeba koniecznie wspomnieć o wyśmienitych małżach, homarach, rybach i pumpkinie. Niewdzięcznością by było, gdybyśmy pominęli sałatki mamy Webstera, który na pożegnanie zrobił dla nas wspaniała ucztę z latających ryb i miejscowych owoców. Okazało się, że Web to nie tylko świetny piosenkarz ale także utalentowany kucharz. A wyczarowała go dla nas Ania z TEx. Dziękujemy !!!. Podsumowując – Travel-Experience organizowało dla nas już drugą, długą i egzotyczną wyprawę „szytą na miarę”. Dziewczyny wywiązały się z zadania wzorowo. Solidność, dbałość o szczegóły i pełna dyspozycyjność w trakcie trwania wyjazdu – to ich główne atuty. Tak trzymać!!! Jeszcze raz dziękujemy i do zobaczenia na kolejnej ekspedycji.

Podpis:

Dorota i Krzysztof

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Meksyk, Kuba, Jamajka, Dominikana, DOMINIKA
Termin wyjazdu: styczeń-marzec 2013
Opinia:

Dominica część II – Calibishie. Mała wioska z przepięknymi, ciemnymi plażami i krystaliczną wodą. Zamknięte zatoczki, do których dochodzi się wąskimi ścieżkami lub dojeżdża samochodem terenowym to norma. Kilkaset metrów wulkanicznego piasku, ocean, zbocza gór, palmy, kraby, my i … nikogo więcej. Jeśli pojawi się w ciągu dnia 10 osób, to już prawdziwy tłum. W okolicach wodospady zagubione wśród głębokich dolin, do których idzie się przez las deszczowy. Nasz przewodnik i kierowca, traktujący nas jak przyjaciół a nie klientów, pokazał nam wioskę Indian Kalinago, plantacje, zaprosił na swoją farmę, poznał z rodziną. Odwiedziliśmy Fort Shirley, zimne gejzery, bawiliśmy się „żywymi” roślinami reagującymi na dotyk. A wszystko to z niesamowitymi widokami, które zaskakują za każdym zakrętem. Można to podsumować tylko tekstem reklamy – takie rzeczy, tylko z Travel-Experience.

Podpis:

Dorota i Krzysztof

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Meksyk, Kuba, Jamajka, Dominikana, DOMINIKA
Termin wyjazdu: styczeń-marzec 2013
Opinia:

Dominica część I – Niewielu w Polsce o niej słyszało. Maleńka wyspa na drugim końcu świata. Bez wielkiej turystyki, bez zabytków, ale… Właśnie, jaka jest? Trudno ją opisać w kilku zdaniach. Dlatego jeśli ktoś chce się dowiedzieć więcej powinien zapukać do Travel Experience. Pomogą wam w dotarciu i pokochaniu perły Antyli. Dominica, to Karaiby o jakich można pomarzyć. Nieśpieszna, ale punktualna, rozegrana przepięknym calipso (także regee, które wyniosło się z Jamajki tu właśnie), uśmiechnięta, życzliwa, i w pełni ucywilizowana, ale nie w sposób nachalny i uzależniający. Nie można tu dotrzeć z dużym biurem turystycznym, bo największe samoloty, jakie tam lądują zabierają 40 pasażerów. Wyjazd tam trzeba „uszyć na miarę”, dla małej grupki. Travel to robi, czego jesteśmy dowodem. Jeśli chcecie tam pojechać, to służymy informacjami i pomocą (telefon lub email zna Ania Wapniarska).

Podpis:

Dorota i Krzysztof

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Meksyk, Kuba, Jamajka, DOMINIKANA, Dominika
Termin wyjazdu: styczeń-marzec 2013
Opinia:

Dominicana część II – zwiedzanie. Warto skorzystać z doświadczonego biura, jeśli chce się zobaczyć coś więcej niż tylko hotelowe baseny. Dziewczyny z Travela na pewno pomogą. Podpowiedzą, jakie atrakcje oferuje Dominikana, aby nie skończyć zwiedzania tylko na Altos de Chavon. Z naszego doświadczenia - warto wydać trochę kasy i odwiedzić Piscine Natural, Catalinite czy Sueno del Caribe na Saonie. Rejsy szybkimi łodziami gwarantują wiatr we włosach, piękne widoki, zabawę i kompletnie mokre ubrania. Park narodowy Los Haitises to coś dla miłośników wędrówek. Kanały zarastające mangrowcami, maleńkie wysepki i wapienne mogoty to prawdziwa uczta dla oczu. Warto, choć na chwilę, uciec przed słońcem do jaskiń, w których można znaleźć inskrypcje Indian Taino liczące nawet 3000 lat. Jazda na grzbiecie niewielkich koników po górskich ścieżkach do stóp wodospadu El Limon to kolejne przesympatyczne wspomnienia. Atrakcji jest wiele. Zresztą, pogadajcie z Anią z TEx.

Podpis:

Dorota i Krzysztof

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Meksyk, Kuba, Jamajka, DOMINIKANA, Dominika
Termin wyjazdu: styczeń-marzec 2013
Opinia:

Dominicana część I – Zdecydowaliśmy się na odwiedzenie tej wyspy trochę dla zasady. Skoro już leżała na trasie naszej podróży, to zobaczmy wyspę marzeń wielu Polaków. I jak zwykle okazało się, że tam gdzie jest wielka turystyka wszystko jest piękne na folderach. Hotele to resorty o wielkości małych miast . Fakt, że zadbane, z dobrą obsługą i kuchnią. Ale jeśli chce się popływać w czystej, lazurowej wodzie, to trzeba opuścić „resortowe plaże” i poszukać dzikiego kawałka piasku i morza. Da się to zrobić, chociaż trzeba trochę połazić. Travel w organizacji wypoczynku na Dominicanie nie ma zbytniej swobody. Mnóstwo korporacji i miejscowych firm turystycznych dość skutecznie zmonopolizowało rynek. Rezygnacja TEx z organizacji wolnego czasu na wyspie z początku nas zdziwiła. Polecili nam tylko dwa miejscowe biura, które uważali za wiarygodne, aby do nich się zwrócić i dokonać wyboru wycieczek już na miejscu. Teraz już wiemy dlaczego. Aniu, dziękujemy za bardzo uczciwe podejście do klienta.

Podpis:

Dorota i Krzysztof

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Meksyk, Kuba, JAMAJKA, Dominikana, Dominika
Termin wyjazdu: styczeń-marzec 2013
Opinia:

Jamajka – rum, muzyka, zioła, przyjaźń, pokój, Bob Marley. Może kiedyś tak było. Został tylko rum. Bo trzeba być kompletnie pijanym, żeby tam jechać. Jamajka dziś to bród, nuda, drożyzna i wrogość mieszkańców. Marley i jego przesłanie, to już tylko „towar”, którym przyciąga się turystów. Znalezienie baru z lokalną kuchnią jest kłopotliwe, w przeciwieństwie do obskurnego KFC. Hotele to twierdze, w których przy każdych drzwiach stoi ochrona. Ale klient się uparł, to Travel zrobił co się dało, aby tych kilka dni W Montego Bay przetrwać. Pobyt urozmaicony został rejsem po Black River i zwiedzaniem YS Falls. Wodospady są naprawdę ładne, ale skutecznie ich urodę zabija rozwrzeszczany tłum. Mimo to możemy pochwalić TEx za organizację. Hotel w fajnym standardzie, obsługa przewodnicka też OK. Samochód, którym jeździliśmy czysty i w miarę nowy.

Podpis:

Dorota i Krzysztof

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Meksyk, KUBA, Jamajka, Dominikana, Dominika
Termin wyjazdu: styczeń-marzec 2013
Opinia:

Kuba – jaka jest naprawdę? Program zbudowany przez Travel pozwolił nam na zobaczenie różnych twarzy wyspy. Przejechaliśmy z przewodnikiem i kierowcą ponad 1500 km. Oglądaliśmy fascynujące mogoty, jaskinie, muzea, miasta, wioski… Spotykaliśmy ludzi zwykłych i niezwykłych (np. opozycjonistę walczącego z Castro). Jedliśmy w hotelach i przydomowych restauracyjkach. Przemierzaliśmy bezpieczne centrum Havany i jej wąskie uliczki, po których nocą boja się chodzić nawet miejscowi. Szlifowaliśmy bruk Trynidadu, jeździliśmy piętrusem po Varadero, chłonęliśmy rewolucyjną atmosferę Santa Clara. Była i część przyrodnicza – pomazane góry, czyli El Mural de la Prehistoria autorstwa Diego Riveiry, zwiedzanie i rejs podziemna rzeką Cueva del Indio, krokodyle w Guam, Laguna del Tesoro z repliką indiańskiej wioski i jeszcze wiele innych atrakcji. Według nas Kuba umiera – ludzie stracili pogodę ducha, kubańskie rytmy wyparte zostały przez amerykańską ”dyskotekę”. Głód, zniechęcenie, strach przed tym, co przyniesie przyszłość. Kuba jest jak stara, chora kobieta, żyjąca wspomnieniem własnej urody. Pokazanie Kuby codziennej jest niezwykłym zadaniem. TEx podołał. Gratulujemy.

Podpis:

Dorota i Krzysztof

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Meksyk, KUBA, Jamajka, Dominikana, Dominika
Termin wyjazdu: styczeń-marzec 2013
Opinia:

Meksyk część III – Cancun i Playa del Carmen - panie i panowie – raj dla plażowych stworzeń. Morze, słońce, drinki z palemką, muzyka, tańce, nocne spacery po plaży. Kompletna rozpusta. Ale można znaleźć hotel na każdą kieszeń, co udowodnił TEx. Nawet nasz niezbyt imponujący budżet pozwolił na spędzenie miłych chwil w całkiem przyzwoitych klimatach. Warto jednak poszukać knajpek dla miejscowych. Ludzie, jakie tam dają ryby i owoce morza! Palce lizać !!!

Podpis:

Dorota i Krzysztof

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: MEKSYK, Kuba, Jamajka, Dominikana, Dominika
Termin wyjazdu: styczeń-marzec 2013
Opinia:

Meksyk część II – Półwysep Jukatan. Przejechaliśmy go w poprzek, zwiedzając Chichen Itza, Uxmal, Tulum, oraz wiele miasteczek, muzeów itp. Nie zabrakło także nurkowania w czarodziejskich Cenotach. Manuel, którego wyczarowały dla nas dziewczyny z TEx, był nie tylko przewodnikiem i kierowcą, ale przede wszystkim świetnym kompanem tej fascynującej podróży. Jego opowieści o zwyczajach rdzennych Indian, ich życiu codziennym, wojnach czy podbojach były niepowtarzalne. Miały tym większą siłę, że opowiadał nam to potomek ludu Maya. Travel zorganizował nam też małą przygodę w rezerwacie biosfery Sian Ka’an. Nocne wyprawy w dżunglę z Indianinem, zbieranie i gotowanie kauczuku, pokonywanie wpław rzek w lasach mangrowych, czy nocne łapanie krokodyli to atrakcje, jakie nam zafundowano. Pełna egzotyka. Przy okazji, Aniu. Żywe termity też da się jeść. Sprawdziliśmy.

Podpis:

Dorota i Krzysztof

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: MEKSYK, Kuba, Jamajka, Dominikana, Dominika
Termin wyjazdu: styczeń-marzec 2013
Opinia:

Meksyk część I - TEx przygotował kilka dni w Mexico City. Dziewczyny zarezerwowały miły hotel (zgodnie z naszą prośbą) tuż obok Zocalo Plac oraz znalazły fajnego przewodnika. Zobaczyliśmy rzeczy, na które wcześniej nie zwróciliśmy uwagi wędrując po Teotihuacan czy Xochimilco. Wycieczki po uliczkach i placach tego wielkiego miasta były fascynujące. Bogatsi o wiadomości od naszego guidera, bez obaw schodziliśmy z utartych, standardowych szlaków. Dzięki temu śmiało zamienialiśmy samochód z kierowcą zagwarantowany przez Travel Experience na metro. Naprawdę warto wtopić się w tłum i choć przez chwilę pożyć rytmem tego miasta. Mimo tego, że była to podróż sentymentalna (powrót do Mexico po 20 latach, stąd mnóstwo porównań do tamtego czasu), to organizatorka - Ania Wapniarska, wywiązała się z zadania doskonale.

Podpis:

Dorota i Krzysztof

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Eipt-Izrael-Jordania
Termin wyjazdu: luty 2013
Opinia:

Fantastyczny wyjazd. Piękne widoki, super atmosfera, bardzo dobra organizacja. W szczególności chciałam podziękować za pomoc w doborze hotelu. :) Wszystko było bez zarzutu. :)

Podpis:

Małgorzata

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: WeisSee, k. Uttendorf, Austria
Termin wyjazdu: 26 stycznia 2013 r.
Opinia:

Bardzo fajny hotelik, z dobrym jedzeniem i przyzwoitą infrastrukturą w przystępnej bardzo cenie. Jedynym minusem zbyt krótki czas szkolenia dzieci i konieczność odbioru dzieci w trakcie dnia - lunch dla dzieci powinien być zorganizowany przez biuro. Poza tym super, wyjazd miał wszystko czego oczekiwaliśmy.

Podpis:

Michał

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Kuba
Termin wyjazdu: grudzień 2012
Opinia:

Pani Aniu, Bardzo serdecznie dziękuję za zorganizowanie wyjazdu na Kubę. Wszystko się udało i wyjazd był naprawdę bardzo udany:) Na wszystkie samoloty zdążyliśmy:) Opieka partnerów na Kubie była naprawdę bardzo dobra. Udało nam się zobaczyć kawałek prawdziwej Kuby i zrelaksować na plażach Varadero (bardzo polecam całodniową wycieczkę katamaranem na Cayo Blanco). Dziękuję jeszcze raz - również za opiekę na odległość:) bo wiemy iż monitorowała Pani na bieżąco sytuacje z Polski:) Pozdrawiam serdecznie Waldek G.

Podpis:

Waldek G.

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Teneryfa
Termin wyjazdu: Listopad 2012
Opinia:

Biuro Podróży Travel Experience, zorganizowało dla naszej 13-osobowej grupy wspaniały wyjazd na Teneryfę. Wyjazd pod każdym względem był zorganizowany perfekcyjnie, cała nasza trzynastka była zadowolona w 100%. Przez te parę wspaniałych dni zwiedziliśmy praktycznie wszystkie najciekawsze zakątki tej wspaniałej wyspy, począwszy od Wulkanu Teide a skończywszy na zejściu wąwozem Masca. Oczywiście był i czas na Loro Park czy Siam Park, jedne z obowiązkowych miejsc do zwiedzenia na Teneryfie. Cała nasza trzynastka poleca Biuro TEx wszystkim tym, którzy cenią sobie profesjonalizm, bezpieczeństwo i doradztwo w obraniu sobie celu swojej wymarzonej podróży. W przyszłym roku mamy zamiar obrać kierunek na Kubę i wiemy już jakie będzie to Biuro Podróży, oczywiście Travel Experience..

Podpis:

Grzegorz, Krzysiek, Wojtek i pozostali uczestnicy…

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Anglia - Thomas Land
Termin wyjazdu: lipiec 2012
Opinia:

Feedback from Czech family is just great! They were very happy with the organization and the whole trip. Only the weather was typical English :-) but it didn´t spoil their mood:-))) Thank you very much for your organization.

Podpis:

Mattel

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Bali, Komodo, Gili, Wietnam, Laos, Kambodza
Termin wyjazdu: listopad/grudzień 2011
Opinia:

Inni niech się uczą od TEx, jak robić świetne imprezy. Opinia uczestników wyjazdu na Bali i Komodo (10 osób) jest jedna. Jeśli coś innego niż wycieczka z półki, to tylko z Travelem. Ja i Dorota weryfikowaliśmy tę opinię na 2 części imprezy (od Gili do Kambodży). I wyszło, że wszystko było zawsze załatwione na czas, w świetnym standardzie i zgodnie z oczekiwaniami. O zaangażowaniu biura niech świadczy sytuacja, gdzie spóźnił się samochód z przewodnikiem aby nas odebrać. Telefon do Pani Ani i w ciągu 15 minut się zjawili (a wtedy była w Polsce 2 w nocy i niedziela). Myślę, że to starczy za wszystkie ochy i achy na temat TEx. Dlatego zaczęliśmy montować kolejną wyprawę (jeszcze dłuższą i bardziej egzotyczną) z dziewczynami z Travela. ps. Ostatnie zdjęcie to taka ciekawostka z Wietnamu (zatoka z Ha Long Bay). Tak promowane były Mazury w konkursie na nowe cuda świata w 2011.

Podpis:

Dorota i Krzysztof

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Turcja
Termin wyjazdu: wrzesien 2010r.
Opinia:

Pragniemy podzielić się wrażeniami z wyjazdu do Turcji za pośrednictwem Biura godnego zaufania.Zwiedziliśmy urocze trawertyny w Pamukale, piękny Błękitny Meczet i grand bazar w Stambule,podziwialiśmy nocne widoki Stambułu z naszymi opiekunami -polskim i tureckim ,pływaliśmy statkiem po cieśninie Bosfor.Dopisywały nam humory bo wszystko było bardzo dobrze zorganizowane.Największe wrażenie zrobiła na nas Kapadocja i te cuda natury,które trzeba zobaczyć na własne oczy by uwierzyć ,że w tych skałach i w podziemnych miastach żyli ludzie. Dziękujemy za dobrą organizację,profesjonalizm i polecamy innym usługi Biura Travel Experience

Podpis:

Bożka i Grzegorz

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Bali
Termin wyjazdu: 2010
Opinia:

Piękne miejsce warte polecenia! To były wakacje naszego życia! Wielkie podziękowania dla Pani Agnieszki Zaręby za przemiłą obsługę i fachowy, bieżący kontakt. Polecam usługi biura wszystkim, którzy cenią sobie profesjonalizm! Dziękujemy i pozdrawiamy

Podpis:

Olga i Arek

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Zanzibar
Termin wyjazdu: Lipiec 2011
Opinia:

Wyjazd mogę określić jednym słowem - BAJKA! Zarówno samo miejsce, jak i organizacja! Biuro zorganizowało wszystko tak, że ani razu nie musieliśmy się o nic martwić!!! Totalny luz i odpoczynek!!! Wszystko dopięte na ostatni guzik!!! Pilot - świetny! Polecam wszystkim!!!!!!!!!!!!!!!!

Podpis:

Ania

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Los Cristianos - Teneryfa
Termin wyjazdu: maj/czerwiec 2011r.
Opinia:

Wielokrotnie korzystaliśmy z usług tego właśnie Biura. Tym razem zaproponowali nam wyjazd na Teneryfę z którego chętnie skorzystaliśmy. Spędziliśmy tam niesamowicie miłe chwile i zobaczyliśmy wiele pięknych miejsc takich jak np. Loropark, Sim Park jak również rejs na wyspę Gomera a szczytem był wjazd na wulkan Teide ! Dzięki udzieleniu nam przez Biuro wielu cennych i praktycznych informacji pobyt na Teneryfie nie stwarzał najmniejszych problemów. Naszym zdaniem jest to Biuro na którym można polegać więc szczerze polecamy innym.

Podpis:

Halina i Marian

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Indonezja (Bali)
Termin wyjazdu: 2009
Opinia:

Przede wszystkim bardzo ciekawa, atrakcyjna dla nas tematycznie (nurkowanie, zwiedzanie oraz relaks) oraz cenowo wycieczka, bardzo dobrze zorganizowana pod kontem logistycznym oraz doboru miejsc wypoczynku. Polecam T.E. wszystkim, którzy oczekują indywidualnego podejścia do klienta za rozsądną cenę. Polecam również Bali w listopadzie, bardzo mało turystów a pogoda w dalszym ciągu rewelacyjna.

Podpis:

Bartek

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Wenezuela
Termin wyjazdu: styczeń 2011
Opinia:

Wyprawa była zorganizowana perfekcyjnie a zainteresowanie Pani organizatorki - bezcenne. Baliśmy się troszkę przed wyjazdem ponieważ lecieliśmy pierwszy raz z małym dzieckiem, ale wszystko było na prawdę ok. Transport na miejscu był punktualny podczas całego pobytu - nie ukrywam, że to było dla nas bardzo ważne. Wenezuela jako miejsce do odwiedzenia - bardzo polecam! Travel Experience jako organizator - brawo!!! Kolejne wyprawy na pewno odbędziemy z Wami! Dziękujemy i pozdrawiamy

Podpis:

Kasia, Tomek, Juleczka

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Egipt
Termin wyjazdu: listopad 2009
Opinia:

Bardzo serdecznie dziękuję za wszelką pomoc w organizowaniu mojego wyjazdu. Poziom Państwa usług jest naprawdę godny uwagi a Państwa Firma godna polecenia ludziom, którzy potrafią docenić wysiłek jaki Państwo wkładacie w organizację wypoczynku swoich klientów. Jeszcze raz serdecznie dziękuję zwłaszcza Pani Ani Wapniarskiej za jej pełną profesjonalizmu postawę wobec klienta, własną inicjatywę w doprowadzeniu do pełnej satysfakcji klienta i ogromną cierpliwość.

Podpis:

Marta B.

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Indonezja
Termin wyjazdu: wrzesień 2011
Opinia:

Jesteśmy cali i zdrowi w kraju, a przede wszystkim bardzo zadowoleni i wypoczęci . Ilość wrażeń i wspaniałych przeżyć, które przeżyliśmy w tak egzotycznym i dalekim kraju jest oczywiście nie do opisania i jeszcze długo będziemy z łezką w oku wspominać i oglądać stos zdjęć . Serdecznie Droga Pani Agnieszko, dziękujemy za profesjonalną obsługę na każdym etapie naszej podróży. Za przygotowanie, opis oraz opiekę podczas pobytu. Śmiało możemy stwierdzić że jesteśmy stałymi klientami biura, gdyż po tak profesjonalnej obsłudze planujemy kolejne wyjazdy przeżyć razem z Travel Experience.

Podpis:

Darek, Eliza, Daria W.

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: Bułgaria
Termin wyjazdu: 07.2011
Opinia:

Korzystamy z usług biura od kilku la,t za każdym razem byliśmy obsłużeni z pełnym profesjonalizmem i z dużym zaangażowaniem. Jesteśmy 4 osobową rodziną w której najstarsze dziecko ma obecnie 19 lat i za każdym razem Pani Lidia stawała na wysokości zadania co nie zawsze było łatwe.np w sprawie zakwaterowania. Ma dla nas dużo cierpliwości zawsze doradza i daje przydatne wskazówki. Wakacje z waszym biurem i p. Lidią są zawsze udane :-)

Podpis:

Kasia i Arek Lądyczkowscy

Zdjęcia:
Kierunek / Miejsce: MAROKO
Termin wyjazdu: kwiecień/maj 2011
Opinia:

Profesjonalnie przygotowany plan i przebieg wyprawy. Byliśmy z mężem prawie dwa tygodnie w Maroku , czas był tak wypełniony atrakcjami i wrażeniami że wydawało się nam ze skończyło sie za szybko. Zobaczyliśmy luksus Maroka a następnego dnia...nocleg pod gołym niebem na pustyni (ze skorpionem pod kocem ) Nasza przecudowna pilotka Martynka zaskakiwała nas codziennie (szczególnie wspólną kąpielą w łaźni marokańskiej wioski). Ogólnie przecudownie. Biuro , któremu można zaufać , nie wyobrażam sobie , że w tym roku mogłabym zaufać innemu ...jade z travel-experience oczywiście :) Pozdrawiamy organizatorów:)

Podpis:

Dorota i Robert T.

Zdjęcia: